fbpx
Laatste update: 25 mei 2020 – Een van onze specialismen is spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie wordt vaak gekozen om de woning te isoleren. Dit is niet zonder een reden, deze woningisolatie heeft veel voordelen. Heeft u hier wel eens over nagedacht? Als uw woning voor 1976 is gebouwd, is de kans groot dat deze een spouwmuur heeft. Vaak zijn deze spouwmuren niet voorzien van spouwmuurisolatie. Een goede spouwmuurisolatie is namelijk ontzettend belangrijk. Waarom uw woning niet zonder spouwmuurisolatie kan, vertellen we hieronder graag!


1. Wooncomfort
Als u uw spouwmuur laat isoleren blijft het tijdens koude dagen aangenaam warm in de woning. De warmte van de verwarming blijft veel makkelijker hangen door spouwmuurisolatie. ’s Winters kan er dus minder gestookt worden voor een aangenaam binnenhuisklimaat.

Niet alleen in de winter maar ook in de zomer geeft spouwmuurisolatie veel voordelen. In de zomer zorgt spouwmuurisolatie voor een omgekeerd effect. In de zomer is het juist lekker koel. Doordat warme buitenlucht niet meer door de muur naar binnen trekt, blijft het gedurende zomerse dagen heerlijk koel in huis. De spouwmuurisolatie zorgt zowel in de winter als in de zomer voor een hoger wooncomfort!

2. Besparing
Spouwmuurisolatie is goed voor uw portemonnee. Als u in spouwmuurisolatie investeert, geeft dit financiële voordelen. U kunt er niet alleen jaarlijks honderden euro’s door op de energierekening besparen, maar de verbeterende isolatie verhoogt ook de waarde van uw woning. De forse besparingen en de waardevermeerdering zorgen ervoor dat spouwmuurisolatie na minder dan vijf jaar al heeft terugbetaald.

3. Gezondheid
Een woning met een hoge luchtvochtigheid zorgt voor best wat condens op koude plekken. In veel gevallen onder andere de binnenmuren. De vochtige plekken zorgen voor schimmel, door deze omstandigheden ontwikkelt de schimmel zich snel. Schimmel is niet goed voor de gezondheid. Het kan allergieën veroorzaken en u kunt zelfs astma ontwikkelen door de schimmel. Spouwmuurisolatie kan dit tegengaan. De isolatie zorgt voor een lagere luchtvochtigheid en draagt daarom indirect bij aan de gezondheid.

4. Milieu
Met spouwmuurisolatie levert u een positieve bijdrage aan het milieu. Duurzaam wonen en leven wordt steeds belangrijker en IsoSun heeft daarom ook de ambitie om Nederland in een versneld tempo te verduurzamen! Het verduurzamen van Nederland wordt ook steeds vaker gemotiveerd en gestimuleerd door instanties en de overheid. Een goede woningisolatie is de basis van het duurzame wonen. Door spouwmuurisolatie krijgt u een lagere energierekening, dit betekent dat er natuurlijk ook minder energie en gas verbruikt wordt wat goed is voor het milieu. U verbruikt in uw woning door spouwmuurisolatie aanzienlijk minder gas, hierdoor heeft de woning direct een lagere CO2-uitstoot.

5. Waarde van woning verhogen
Investeren in spouwmuurisolatie biedt ook financiële voordelen. Naast het besparen van jaarlijks honderden euro’s op uw energierekening, wordt de waarde van uw woning ook verhoogd. De forse besparingen en de waardevermeerdering zorgen ervoor dat spouwmuurisolatie na minder dan vijf jaar al heeft terugbetaald.

Prijs spouwmuurisolatie
Bent u benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie? Voor een gratis advies op maat voor uw woning kunt u hier contact opnemen. Nu gratis een offerte ontvangen bij IsoSun, uw erkend isolatie-expert. De offerte zijn volledig vrijblijvend, gratis en binnen 1 minuut aangevraagd.